Modellagenturer

Idag är jag arg på hur världen ser ut. Vi lever i en värld där modellagenturer anser att det är ok att använda sig av personer som är sjuka i ätstörningar som modeller. Något som är vidrigt, oetiskt och fruktansvärt. (Läs och lyssna till detta repotage i P3.)
Modeller är ett ideal, något som är ouppnåeligt, men de blir också alltför ofta en typ av norm. Tyvärr bygger denna norm på att alla ska vara likadana, lika smala, lika långa. Varför inte börja använda sig av nya typer av modeller, de som kan fånga kameran oavsett kroppsstorlek? Jag ser gärna både tjejer och killar i alla olika storlekar, längder, färger och former. Vi är alla olika, några är smala, några är tjocka, några är korta, några är långa. I alla möjliga kombinationer. Den dag modellerna börjar se olika ut i kroppen, och kanske representera verkligheten lite mer är nog långt bort, men tills dess är det bara försöka jobba emot de ideal som finns och inpränta ett sundare ideal i varandra.
Vad gäller modellagenturerna vill jag veta vilka de är och få ett offentligt svar, så här fult får man inte jobba, det kränker de (ofta unga tjejer) som blev tillfrågade och alla andra som någonsin kämpat emot en ätstörning. Sluta befästa sjuka ideal!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark