Förändring börjar med dig


Högt tempo, prestation och deadlines är en del av det yrke jag har valt. Men det är inte unikt för journalistiken. Hela vårt samhälle har ett för högt tempo som gör att vi lätt bränner ut oss och brinner upp. Jag blir frustrerad när jag känner att tiden rinner ifrån mig och jag inte hinner det jag velat eller trott. Och på samma sätt blir jag trött när jag gör allt jag skrivit på listan eftersom jag inte hunnit känna efter i kroppen och själen. Så jag försöker påminna mig om små pauser, hela tiden. Om att andas i magen, göra en sak i taget och ge mig själv rum att andas.
Jag sätter mig och mediterar och stannar upp och är tacksam under dagen.

Men någonting händer när jag trycker på play. Då gör jag det ena, det andra och det femte tills jag glömt att jag måste andas för att orka. Jag ogillar verkligen att vi skapat ett samhälle som där vi värderar produktion så sjukt mycket högre än mänskligt välmående. Men har vi skapat det här så kan vi tillsammans oxå skapa ett kärleksfullt samhälle där människan kommer först.
"Be the change you want to see in the world."
Då måste jag börja med mig själv, ifrågasätta vad jag gör, varför och hur jag kan leva, jobba och vara människa i det nya samhälle som jag hoppas att vi kan skapa.
I det samhället kanske vi inte längre medicinerar de människor som inte passar in i normen. Då kanske vi lär barn att meditera och följa sin intuition redan på dagis.
Då kanske vi lever i samklang med naturen, djuren och varandra.

Tillsammans <3


Kommentarer

  1. Kvalitet före kvantitet, välja vad som är viktigt för oss själva! Du kommer göra märken i din karriär, som den som skriver om de viktiga sakerna. Som du sa till mig, det viktiga är inte att vara först med saker. Det är det undersökande och det som tar tid som gör ett helt annat avtryck. Ta hand om dig <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får jag skriva och berätta om det som är viktigt känner jag mig enormt tacksam ❤️

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark