Emma Igelström

När jag var sjuk minns jag att jag satt längst in i biblioteket många gånger med Emma Igelströms självbiografi "Simmar-Emma: min kamp mot bulimin". Eftersom jag simmat själv och älskar sport hade Emma varit en av många elitidrottare som jag följt framför TV:n. Hennes bok motiverade mig att vilja bli frisk, vilket jag är tacksam för.
Tyvärr slutade det inte för Emma med ätstörningen. Hon blev sjuk i alkoholism. Själv uttrycker hon det som att hon är en beroende-person. Det minns jag att vi fick höra tidigt på min bulimibehandling, vi kunde ha fastnat i drogberoende eller alkoholism lika gärna som ätstörningen.
Med höga krav på sig själv ger man sig ett lågt människovärde och vägrar tro att omgivningen kan ha högre tankar om vem man är. Emma säger själv i en intervju med TV4 att det är lätt att gå en behandling för någon annan. Men vad hjälper det. Man måste göra det för sig själv. Målet är att vara nöjd med sitt liv, sin kropp, sina tankar och sina prestationer. Nöjd med de gånger när det gick bra men inte blev bäst, för att man vet att jag duger som jag är.


Ta del av hennes liv, hennes kamp och kämparglöd.
Nu är hon frisk och skriver för Expressens sportredaktion. Bl a om hur idrottssverige måste reagera på elitidrottares psykiska ohälsa. Läs Emmas egna ord
"Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin" - Emma Igelström

Emma%20Igelstr%C3%B6m%20i%20l%C3%A5ng%20personlig%20intervju

Kommentarer

  1. Du är en av de starkaste personerna jag känner!
    Vore alla så starka skulle det snart inte finnas några psykiska sjukdommar! Du är GRYM! Sluta aldrig vara stark älskade emma! <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark