Vegan på prov

I två månader framåt ska jag testa att leva mer veganskt, framförallt plocka bort ägg, mejeriprodukter och honung från maten. Det är inte svårt att göra hemma, eftersom jag oftast äter med Martin och han är vegan. Det svåra är allt runtomkring, att bjudas på mat och tacka nej, att hitta fika på stan och sånt. Sen går det alltid att bli vegan ut i fingerspetsarna, att rensa ut alla yllekläder (men det kommer jag inte göra mitt i vintern, däremot köper jag mer än gärna rättvisemärkt ull), sluta åka buss och bil (jag ska försöka omvandla flygresor till tåg däremot). Att inte använda dusch eller handkrämer med bivax i är en annan grej att tänka på. Även D - vitamin tillskott som jag äter pga solbristen finns som veganskt och det innebär att det D-vitamin jag hittills ätit är utvunnet från ullfett.

Jag är helt övertygad om att förändringar måste gå långsamt för att inte vara överväldigande. Med all den information jag har, och ännu mer som jag kommer lära mig,  börjar jag förstå att veganism är en livsstil. Så därför ska jag börja med att nosa på den, känna att det blir lite obekvämt och se om jag mår bra trots det och vill fortsätta.

Det här är inte ett nyårslöfte, det är något som har smugit på mig från många håll samtidigt. Troligen använder jag bloggen för att ventilera och reflektera kring mina upplevelser om veganismen. Hoppas du hänger med! 🍉🍌🌲🍃😺🐾

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark