Everyday may not be good, but there is something good in everyday

Den sista veckan har varit jobbig och de senaste dagarna absolut kaos.
Idag skriver mina klasskompisar den förhatliga patofysiolgitentan, men jag är hemma eftersom jag har bestämt mig för att sluta plugga. Det beslutet tog jag efter att tanken slog mig att jag inte läser till sjuksköterska för att det är något jag själv vill, utan något jag tror att andra tycker att jag skulle passa bra som. Därför väljer jag att bryta mina studier just nu och istället fokusera på mig själv.
Igår träffade jag den behandlare som ska stötta mig genom den internetbaserade KBT-behandling jag nu har framför mig i ett halvår. Det känns fruktansvärt läskigt att börja med matdagbok (matregistrering) igen, att lägga ner tid och kraft på något som jag egentligen försökt undvika ganska länge. Men eftersom jag har en diagnos som säger ätstörning UNS, en som säger depression och en som säger ångest så inser jag ju att jag inte mår bra. Igår kväll var jag också på det första mötet i en självhjälpsgrupp på Anorexi-Bulimi kontakt vilket var både jobbigt, läskigt och givande.
Så det är mycket nytt på gång, och jag har för första gången i mitt liv bestämt mig för att stanna upp, sakta ner och slappna av. För att ha något att göra på dagarna och få pengarna att räcka till hyra och mat hoppas jag kunna vicka i olika vikareipooler.
Men framförallt måste jag lära mig att vara snäll mot mig själv, acceptera den lilla Emma som finns riktigt långt in och lära känna henne. Jag hoppas att jag hinner och orkar umgås mycket mer med alla ni underbara vänner, och snälla, fråga mig om ni undrar hur jag mår, eller vad som händer med mig. Jag säger till om jag inte orkar prata och oftast orkar och vill jag berätta.


Kommentarer

  1. Jag är stolt över dig! :) Om du behöver hjälp så finns jag här! Jag kan laga mat coh posta ner om pengarna tar slut!!! <3

    SvaraRadera
  2. Tack Anna, du är bäst! Eller så kommer jag upp dit? :)

    SvaraRadera
  3. Vi finns här allihop!!! Kram!!! Mamma

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark