Jennifer Lawrence och kroppar

Jag kommer alltid ha ätstörningen bakom mig, men jag vill aldrig igen vill ha den framför mig eller här och nu. Eftersom det är en sjukdom kan jag själv inte bestämma att jag aldrig blir sjuk igen, men jag kan "vaccinera" mig och bygga upp mina försvar. Ett försvar är att välja vad jag påverkas av, välja bort skvallerblaskor, dieter, de tidningar som bara fokuserar på utsidan, istället välja det jag inspireras och mår bra  av.
Som den här bilden på Jennifer Lawrence! Den är bra av många skäl.
För det första är hon grymt snygg. För det andra blir jag lycklig hela vägen in i själen av att en tjej i min ålder, som så lätt kan fastna i en negativ syn på sin kropp, är stark nog att inte göra det. Hon vågar vara stolt över sin kropp och den hon är. Det är coolt! Om fler kändisar var som Jennifer Lawrence och vågade vara stolta över sina kroppar och slutade prata om hur de ser ut skulle världen bli vackrare. Då skulle våra rättesnören börja vara sunda, tjocka, smala, runda, taniga, spinkiga, finninga, stripiga, de skulle vara mänskliga! Och vi kan börja värdera det som finns på insidan först. 
Utsidan är helt klart viktigt, och jag älskar att göra mig vacker, men paniken, ångesten och ätstörningen kommer när jag glömmer bort att jag har en insida som är tusen gånger vackrare än min utsida. För där innerst inne finns jag. Sådana är vi som människor, vi är vackra på insidan. Vi är alla miljoner saker innan vi är våra kroppar. 
Att det glöms bort i mediasurret är läskigt och sorgligt. Fråga en oscarsvinnande skådespelerska om hennes filmer, inte hur hon ser ut!
 Jag vill definieras utifrån den jag är och jag önskar att jag kan lära mig att göra likadant mot andra. Små, små steg framåt så kan vi förändra världen tillsammans.

Kommentarer

  1. Jättebra inlägg Emma! Min dotter Emma var sjuk i ätstörningar för några år sen, men mår bra nu. En fruktansvärd sjukdom! Härligt att du mår bra! Kram Maria L på jobbet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den är hemsk sjukdomen, skönt att din dotter mår bra nu :) varma kramar

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vanliga bikinitjejer

Hogwarts pepparkaka

DU är vacker och stark