Sista OS-dagen

OS är slut om några timmar, bara avslutningsceremonin kvar nu och mycket eftersnack. Tyvärr blev det inte de medaljer till Sverige som vi hade hoppats på, Kalla var sjuk och orkade inte. Hellner var sjuk och kom inte till start, resten av längdherrarna kämpade men orkade inte stå emot den ryska turbon. Men det är inte ofta två långlopp har ennationspallar i slutet på ett OS. Norsk dampall och rysk herrpall. Det är lätt att smittas av den glädjen och låta det svämma över. Igår kväll blev vi förbannade på en kroatsisk bansättning som kan ha kostat Sverige sina enda alpina OS-medaljer, argast var nog André Myhrer. Alldeles nyss tog hockey-finalen slut och vi fick veta att Bäckström har åkt fast i en dopingkontroll för en allergimedicin. Det låter skumt om det är en medicin han har haft länge, men jag hoppas att det inte är något annan än det så vi slipper en dopingskandal i svensk hockey. Är det här en medicin han har haft länge är rutinerna vidrigt dåliga om en spelare kan portas 30 min innan finalstart.
I finalen var Sverige garanterade en medalj och trots de stora bortfallen av Zetterberg, Sedin och Bäckström, kämpade de in till sista minuten. Spelet var inte perfekt, men Canada är ett bättre lag med vassare spelare. Lundqvist blev bästa spelare i en 3-0 match, det säger något om vilken tuff match det var. När den svenska flaggan hissades i taket till vänster om det röda lönnlövet och "Oh Canada" drar igång smittades jag av glädjen från de rödklädda sjungande killarna med armarna om varandra. Det är trist att förlora en match, men  den svenska flaggan hängde trots allt bredvid Canadas och att vinna ett OS-silver är stort.
Den svenska OS-insatsen har varit långt över förväntan!Imorgon sällar jag mig till många andra i Kungsträdgården för att ta emot alla OS-hjältarna med jubel! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

På samhällets axlar.

Så mycket nytt