Kvinnobild

Det här visar återigen att kvinnor alltid förväntas göra så mycket mer än bara sitt jobb. Troligen får även manliga nyhetsuppläsare hatmail om sin storlek men jag hör sällan om män som förväntas vara förebilder och därför kritiseras för sin kropp. För kvinnor räcker det inte att göra ett bra jobb, vi förväntas också acceptera att det kastas skit på våra kroppar. Titta bara på det här:

Källa
 "Jag är mer än bara siffran på vågen" säger hon här. Hon är mycket mer än så, men här väljer näthataren att enbart se hennes yttre och dra många slutsatser om det. Hur hon är som förebild, att hennes hälsa är dålig, att hon är oansvarig som person. Hon kanske är allt detta (jag tvivlar starkt på det) men det har nog väldigt lite att göra med vilken siffra vågen visar eller vilket midjemått hon har.
En bra förebild är en sådan som sprider positiva signaler om sig själv och andra oavsett kroppsform. Tjock är inte sjuk, eller svag, eller korkad. Tjock är precis lika snygg, smart och stark som smal. Kom ihåg att varje gång en vuxen person säger något negativt om sin eller andras kroppar står det ett barn i närheten som hör det och upprepar det för nästa generation blivande vuxna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

På samhällets axlar.

Så mycket nytt